Comanda Online Despre noi Promotii Noutati Galerie foto Galerie video Contact Mobilier Dotari Saloane si SPAPremiiCoafuraCosmetice ProfesionaleMachiaj ProfesionalEducatie si CursuriParteneri Beauty One
Very Big Sale

Branduri distribuite

AlgenessINSTITUTE BCNKardashian BeautyMAXELLEMOOD SYNERON CANDELATop Medical Beauty DevicesWISH PRO PLUS BY SYNOIABrunoVassarilabel.mFarouk - CHI | Biosilk - Vopsea fara AmoniacPAESEPevonia BotanicaEximiaTermoSalud - Aparatura ProfesionalaComfort Line by VismaraDecomedicalMoroccan TanCSDBiosilkMobilier Coafor Ceriotti

Fillerele dermale si granuloamele01 Aprilie 2019

Granuloamele pot aparea dupa injectarea cu fillere dermale, iar uneori pot provoca distrugeri tesutului sau pot genera anxietate pacientilor.

Multi pacienti au beneficiat in ultimele decenii de injectarea cu fillere dermale, vietile lor schimbandu-se in bine. Indiferent daca vorbim despre considerente estetice, de reconstructie sau de imbatranire, pacinetii au fost injectati de-a lungul timpului pentru reconstructie sau volum, pentru estomparea ridurilor si a liniilor fine si, de asemenea, pentru corectarea defectelor post-traumatice sau congenitale. Desi exista o incidenta scazuta, uneori filllere-le injectabile dermale duc la complicatii prin formarea granuleoanelor.

Ce este granuleonul?

Granuleonul este mai mereu definit ca o papula rosie si ferma, o plaga sau un nodul, care apare in partea sub-dermala a pileii. Din punct de vedere microscopic, exista tipuri distincte de celule gigant, cu particule straine care se gasesc in citoplasma si care sunt acompaniate de inflamatie. Granuleonul poate aparea din cauza mai multor motive legate de mecanismul imunologic, de felul in care au fost injectate fillerele sau de felul in care reactioneaza corpul. Desi rara, aparitia unui granuleon este singura complicatie care poate aparea dupa ce pacientul a fost injectat cu fillere. Alte reactii adverse mai comune pot fi noduli, eritem facial, sensibilitate, invinetire, asimetrie sau infectii.

Considerand granuleonul per se, ca fiind o reactie adversa, desi rara, poate aparea in mod special in cazul fillerelor long lasting, aceasta reactie neputand fi observata imediat dupa injectare: acestea se pot forma la mai multe saptamani dupa injectare si de obicei, persista pentru mai multe luni, debutand din cauza intarzierii raspunsului imunologic.

Diagnosticul si tratamentul granuleonului

Diagnosticul si tratamentul granuleonului in cazul injectarilor cu fillere este unul complex: inainte de a decide ce tip de tratament este de urmat pentru a ajuta pacientii, primordial este istorciul estetic si medical al pacientilor. Profesionistul ar trebuie sa discute istoricul pacientului privind fillerele injectabile, prezenta infectiilor pielii pre-existente sau conditia generala a pielii pacientului inainte de aparitia granuleonului. Este la fel de importanta examinarea pacientului, deoarece acesta va trebui sa puna diagnostic clar de granuleon, avand in vedere ca sunt foarte multe complicatii care pot fi similare: cea mai comunica complicatie fiind aparitia nodulilor, hipersensivitate in cazul fillerelor sau chiar infectii ale tesuturilor conective. De multe ori, alte cauze ale leziunilor nodurale pot fi cauzate de fillere dermale si pot avea diverse caracteristici ale inflamarii.

Desi de multe ori empiric, abordarea tratamentului urmeaza un protocol secvential ghidat, de cele mai multe ori, inspre factorii cauzali. In prima faza, tratamentul general include antibiotice cu spectru larg, chiar de cultura negativa. Urmatorul pas concomitent – inspecial daca filler-ul injectat e pe baza de HA – consista in folosirea Hyaluronidase in interiorul leziunii, sau presiunea negativa. Daca in componenta nodulului exista gel, de cele mai multe ori acesta poate fi extras cu un ac 16 G sau presiune negativa. Unii medici injecteaza steroizi in interiorul leziunii pentru a scadea inflamatia. In ultima instanta, incizia chirurgicala este necesara.

Cele mai bune practici. Cum sa limitati rata aparitiei:

Frecventa granulomului are in rapoarte o rata de aparitie de la 0.02% pana la 0,04% dupa injectarile cu HA. HA sunt printre cele mai comune fillere utilizate de medicii esteticieni, dupa cum rezulta din cele mai rapoarte facute intre 2008 si 2014 ((Lee JM, Kim YJ., ‘Foreign Body Granulomas after the use of dermal fillers: pathophysiology, clinical appearance, histologic features, and treatment’, Arch of Plast Surg, 42 (2015), introduction, Par #2).

 “Rata aparitiei este prin urmare mica, dar este de datoria profesionistilor sa minimizeze complicatii precum granulomul.”

In consecinta, este de departe responsabilitatea profesionistului sa opteze pentru cele mai bune practici atunci cand injecteaza fillere dermale pacientilor. Intr-adevar, aparitia granlomului este usor de prevenit curatand si dezinfectand pielea meticulos, folosind injectii sterile, sau folosind ace cat mai mici pentru a minimiza trauma, dar si accesul bacteriilor. Unele injectari folosesc antibiotice profilactice, insa acest lucru nu este obligatoriu. Tehnica ideala de injectare cu schimbarea acului sau a canulei la niveluri diferite de profunzime inainte de injectare, la fel si si injectarea discontinua inainte de retractia acului sau a canulei vor optimiza sansele de a obtine rezultatele dorite fara complicatii.

Chiar daca expertiza si tehnica injectarii au un rol important in rezultatul final al injectarii cu fillere, calitatea acetora are o importanta cruciala in obtinerea rezultatelor optime.

Tinand cont de aceste descoperiri si observatii, AAT Inc. au dezvoltat un program educational numit “Master Your Results” (MYR) si au creat o retea internationala de medici certificati pentru a injecta fillerele 100% naturale Algeness.

Important este si faptul ca agarosa folosita de Algeness nu are nici chimicale, nici proteine, ceea ce reprezinta un nivel aditional de siguranta pentru pacient.

Din momentul in care AAT au lansat Algeness pe piata, nu a fost raportat niciun caz de granulom pana in prezent, datorita chimiei unice, dar si datorita tehnicii de injectare MYR.

Mini-galerie Foto

Beauty One
DEPARTAMENT VANZARI SALOANE: 0729.005.777

VANZARI ONLINE SI PRELUARE COMENZI Si  TELEFONICE:
Mobil: 0734.197.377

SERVICE, REPARATII SI GARANTII: 0721.561.950

CONTABILITATE SI PLATI: 0732.443.232

PR SI MARKETING: 0726.244.453

PROGRAM DE LUCRU
L-V: 10 - 18S-D: INCHIS
Adresa Sediu central:
Bd. Libertatii, Nr.22, Sector 5, Bucuresti